Alkohol

House Of Churchill » Alkohol

Alkohol

Ke kvalitnímu doutníku a kouření dýmky nerozlučně patří i sklenička dobrého pití. V House of Churchill se specializujeme na vytříbenou chuť a exkluzivní kvalitu. Každá příležitost, pro kterou alkohol žádáte, může být výjimečnou. Poradíme vám s výběrem toho nejlepšího.

Koňak

Pravý koňak je pálenka vyráběná z hroznů vinné révy, která splňuje přísné podmínky stanovené úřadem Bureau National Interprofessionel du cognac:MFX_8689

  • pochází z okolí města Cognac, které leží na západě Francie (oblasti se dále dělí a určují kvalitu koňaku);
  • je vyroben pouze z bílých odrůd Ugni Blanc, Folle Blanche nebo Colombard;
  • zraje v dubových sudech min. 2 roky (počínaje koncem destilační sezóny, tj. od 1. dubna následujícího roku po sklizni).

Délka zrání destilátu v sudech je značena na lahvi zkratkami:

  • VS – very special – min. 2 roky zrání;
  • VSOP – very superior old pale nebo Réserve – min. 4 roky zrání;
  • XO – extra old – min. 6 let zrání.

Rum

Rum je nápoj destilovaný z melasy, nebo ze šťávy cukrové třtiny. V oblastech s tradicí cukrovarnického průmyslu se vyrábí rumy různých druhů – světlé, zlaté a tmavé.

  • Venezuelský rum
  • Kubánský rum
  • Guyanský rum
  • Rum z Dominikánské republiky
  • Rum z Peru
  • Guatemalský rum

Vodka

Vodka se vyrábí z obilí. Obsahuje 35-70 % alkoholu. Je většinou čiré barvy a výrazné chuti.

Tequila

Tequila je nápoj vyráběný z Weberovy modré agáve (Agave tequilana) rostoucí v Mexiku. Smí se vyrábět v pouhých pěti oblastech Mexika, což tomuto nápoji s 38 až 40 % alkoholu přidává na exkluzivitě.

Gin

Gin za svůj vznik vděčí lékaři známému jako Dr. Sylvius. Ten v Nizozemsku v roce 1650 tvořil lék na ledvinové potíže. Směsí oleje z jalovcových bobulí a obilného destilátu vznikl chutný drink, který vojáci Anglie přijali za svý.
Druhý typ ginu, tzv. dry gin vyvinuli lihovarníci v Londýně v roce 1831. Je směsí destilátu z obilí, různých druhů bylin a dalších přísad.

Whiskey

Irská whiskey je třikrát pálená. Oproti skotské whiskey v ní chybí kouřový tón, jelikož irské sladovny nepoužívají rašelinový oheň. Mícháním sladu a surového ječmene vzniká tzv. pot-still whiskey.

Absint (Absinth)

Absinth je bezbarvý nebo přírodně zelený tvrdý alkoholický nápoj. Vyrábí se z pelyňku, anýzu a fenyklu. Pro dochucení mohou být použity i jiné bylinky. Francouzský absinth bývá označován jako pravý. Vyrábí se máčením bylin v alkoholu, poté destilací a barvením. Bohémský (český, východoevropský) absinth některé byliny vynechává, nepoužívá destilaci a produkt pouze filtruje, čímž mu zachovává typickou hořkost.

Slivovice

Tento alkoholický nápoj vzniká destilací ze švestek, slív či blum. Domácí slivovice má obsah alkoholu okolo 52 %, řezaná verze vyráběná ve velkém mívá okolo 40 % alkoholu. Kvalitní slivovice řetízkuje – drobné pramínky kondenzujícího alkoholu stékají při nalití do sklenice zpět.

Šampaňské

Opravdový důvod k oslavě si žádá kvalitní šampaňské. V House of Churchill vám představíme značky:

  • Dom Perignon,
  • Christal Roederer,
  • Pol Roger,
  • Moet Chandon,
  • Veuve Clicquot,
  • Bollinger,
  • Billecart Salmon,
  • Laurent Perrier,
  • Perrier Jouet,
  • Nicolas Feuillatte,
  • Lanson,
  • Taittinger,
  • Gosset,
  • Canard-Duchene,
  • G. H. Mumm,
  • Tsarin,
  • Piper Heidsieck,
  • a další.

Kontaktní formulář
Neváhejte se nás zeptat